[...] węglowodanów w mięśniach. Efektem jest kwas mlekowy zalegający w mięśniach i utrudniający regenerację. 8. Stan kataboliczny - a więc stan, którym organizm spala własne białka (mięśnie) w celu uzyskania aminokwasów. Dobrze stosowana kreatyna działa w następujący sposób: 1. Zwiększa odporność na ból 2. Zwiększa siłę 3. Zwiększa odporność [...]
Kolega pewnie mial na mysli gainery ale to zupelnie cos innego (20-30% bialka i 70-80% weglowodanow). Od tych mozesz tluszcz zlapac. Odzywki bialkowe to bialkowe - zazwyczaj z 80-90% zawartoscia bialka i bezpieczne dla tkanki tluszczowej. Najtanszy jest Ovopol ale smakowo nie najlepszy (smakuje jak surowe bialka jaj), osobiscie go stosuje i nie [...]
METANABOL 10mg Z RANA + OBSERWACJA !! http://www.sfd.pl/temat206888/ UZUPELNIENIE DIETY W TYM PRZYPADKU W ODZYWKE JEST KONIECZNE DO WZROSTU ORGANIZMU OGOLNIE: * ENDOMORFICY POWINNI ZAOPATRZYC SIE W ODZYWKE WYSOKOBIALKOWA! * EKTOMORFICY POWINNI ZAOPATRZYC SIE W ODZYWKE WYSOKOENERGETYCZNA! MINIMUM 3 ZBILANSOWANE POSILKI W CIAGU DNIA /CO 5H/ NA KAZDY [...]
[...] jesteś smakoszem serów, to staraj się wybierać jak najbardziej rozmaicie. Jak zapewne wiesz, kluczem do zdrowej diety jest różnorodność. Sery są także świetnym źródłem białka, ale są także obfitym źródłem cholesterolu i należy o tym pamiętać. W kontekście białka postaw też na chude mięso, nasiona strączkowe, białka jaj oraz pyszne odżywki [...]
Kluczem do zdrowej, ale i w tym wypadku do bezpiecznej diety jest różnorodność. Oznacza to, że nie możesz bazować na jednym źródle białka, tylko starać się aby było ich najwięcej. Przecież nie musisz jeść każdego dnia piersi z kurczaka. Jakie produkty wysoko-białkowe warto uwzględnić w swojej diecie? - pierś z kurczaka (skoro jest w pytaniu) - [...]
Twaróg nie jest złym źródłem białka. Jeśli nie masz problemów z jego tolerancją, to ja również nie widzę przeciwskazań. Warto jednak brać pod uwagę, że kluczem do prawidłowego i zdrowego odżywiania jest różnorodność. Źródeł białka mamy naprawdę wiele i warto korzystać ze wszystkich. Mianowicie: mięsa, ryby, jaja, podroby, sery, nasiona strączkowe [...]
hmm, no coz my mozemy o tej diecie sadzic?? podales tylko 'mniej wiecej' co jesz , np. kromka z serem : jaki chcleb, jaki ser , bialy , zolty, chudy , tlusty? albo zupa , jaka to zupa z czego sie sklada? Pamietaj o kilku zasadach 'na masie' -duzo bialka <im pozniejsza pora dnia tym wiecej, mozna nawet obudzic sie w srodku nocy i wypic [...]
[...] spadłem jakieś 6kg na samej diecie. Mięso mniej więcej się zachowało a moim zdaniem powodem tego jest to że zawsze po treningu (wieczornym lub popołudniowym) wciągam taki koktajl własnego pomysłu (nic odkrywczego - banan, mleko, jogurt, białka jaj, twaróg chudy) i jest to mój ostatni posiłek. Trochę zboczyłem z tematu ale niech zostanie...
witaj, jeżeli dopiero zaczynasz przede wszystkim skup sie na tym, aby kierowac sie 10 wskazowkami zywieniowymi zerknij na temat https://www.sfd.pl/10_wskaz%C3%B3wek_%C5%BCywieniowych-t315293.html masz tam przykladową rozpiske, jak jesc, aby wspomagac rozwoj masy miesniowej Posiłek 1 Białka jaj Sałata Siemię lniane Posiłek 2 Łosoś Szpinak Posiłek [...]
Ja sobie robie cos takiego:odzywka taka wlasna:400ml mleka,10dk ser bialego chudego,2 bialka jaj,1 lyzeczka kakao,i troche cukru.Fajnie smakuje i malo roboty.Sprobujcie niech masa i sila bedzie z wami!
Lekkostrawnymi produktami białkowymi, są na pewno wszystkie dobrej jakości odżywki białkowe, takie jak np. izolaty czy koncentraty białka serwatki. Wysokoprocentowa odżywka białkowa pochodzenia mlecznego, o bardzo niskiej lub praktycznie zerowej ilości cukru, śladowej ilości tłuszczu i innych zbędnych wypełniaczy. Odżywkę białkową możesz pić [...]
no prosze, wszyscy do omlecikow dodaja tyle skladnikow a ja w obawie o to ze przesadze z dodatkami robie wersje minimalistyczna czyli 100 g platkow owsianych, 4 bialka jaj i jedno cale i to na teflon a potem to juz tylko polewam jogurtem ok 100g, np.o smaku kiwi jest super. Natomiast jesli komus sie znudzily zwykle piersi z kurczaka to ja robie [...]
Jakieś tam płaski białka jaj i plasterek serka topionego Dużo osób mówi o jego dalszym życiu ... Sądze że on dłużej pożyje niż innych matołów co siedzi cały czas na dupie. To nie jest jakiś tuman co zajmuje się tym 2 lata a dużo więcej całe swoje życie więc wie jak o siebie zadbać. Dużo osób myśli że koks wrzystko załatwi powiem tak koks i [...]
W mojej opinii poprostu jajek nie należy łączyć z czymkolwiek co ma słodki smak, no chyba, że ktoś sobie ubija same białka jaj na słodko, to jest wtedy inna bajka.
[...] białkowych dodawane są maltodekstryny, ale chyba mylisz te produkty z gainerami. Pierwsze "białko" z waszego sklepu: Whey Protein ALLNUTRITION Skład: 87,5% koncentrat białka serwatki (z mleka), 10,5% maltodekstryna, stabilizator e414, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, emulgator: lecytyny (z soi/ słonecznikowa), aromat, substancja [...]
No ja też takiego info nie spotkałem. Co do tego, że odżywki białkowe to "sama chemia" to się nie zgodzę. Przecież jakby nie patrzec są robione z naturalnych składników (białka jaj, serwatka). Zresztą moim zdaniem artykuł Marka C. z progressu wszystko dokładnie wyjaśnia. Niezaprzeczalnie jednak lepsze jest zwykłe jedzonko :)